top of page

Odkazy: Co chybí v církvi


Rozhovor Larry Sparkse s Mario Murillem


Ukázka:

Larry: Co chybí v současném prorockém proudu?


Mario: Co chybí v současném prorockém proudu, chybí v celém křesťanské kultuře. Jsme velice povrchní. Máme velice pohodlnou formu křesťanství a trpíme tím, že si myslíme, že Boží nádoby může Bůh skrze sociální média vybudovat během jedné noci. 


Jsme pokrytečtí, protože když se díváme na svět, tak říkáme: Máme tady muže, kteří se identifikují jako ženy, máme tady mladé lidi, kteří se identifikují jako kočky a psi, zatímco my máme na facebooku mnoho lidí, kteří sami sebe identifikují jako proroky, ale nejsou. Problém je, že jakoby došlo ke vzájemnému rozhodnutí mezi publikem a prorokem. že to, co je řečeno, nemusí být pravda, ale musí nám to způsobit dobrý pocit. Nemusíte to ověřovat v Bibli. Nemusíme se vracet a zjišťovat, zda se naplnilo proroctví toho proroka.


Myslím, že další problém, který máme, je to, že existuje falešný pocit, co je to láska. Existuje falešná představa o tom, co je milé. Jsme tak milí, že naše agapé se stala nedbalou agapé. 


To jsou pro mě ta největší nebezpečí, protože kvůli tomu vypadáme před světem jako blbci. Vypadáme jako blázni kvůli extrémům, které si dovolujeme a nenapravujeme. Takže když nevěřící vidí ty šmejdy, kteří jsou běžnou součástí křesťanské kultury, musíme jim pomoci v tom všem dobře manévrovat a říci jim: Hele, tohle je Ježíš, a tohle je lidské náboženství. A to, co vidíš, ten cirkus, to není to, o čem je Bible.


Je pro nás velice nebezpečné ignorovat to, jak vypadáme před světem. V Bibli je napsáno, že Ježíš rostl v milosti u Boha i před lidmi. A když nám Bible dává měřítko, podle kterého si vybrat staršího církve, jedna z těch věcí je: dobrá pověst před těmi, kteří jsou venku. Takže když jsme špatným svědkem a špatným svědectvím, tak každý by se měl zeptat sám sebe, jestli jsem nadšený z proroka, který se chová bláznivě a říká věci, které se nenaplňují a já stejně pokračuji v jejich následování, zapojil jsem do toho svou duši a udělal jsem kompromis s tím, že bychom měli být velice důvěryhodnými svědky pro vnější svět.

A proto věřím, že to je temné a sobecké.















 


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page