top of page

Odkazy: Ochrana proti oklamání


Ochrana proti oklamání

Navigace minovým polem znamení a zázraků

Derek Prince


Ukázka: Jestliže žijeme jako nemluvňata jen z mléka, nemáme tu schopnost rozlišovat. A jestliže jsme již z tohoto vyrostli, ještě stále nemůžeme rozlišovat, pokud to nebudeme cvičit.

Duševní člověk není v souladu s Duchem. Nemůže přijímat věci Ducha. Nemůže jim rozumět. Můžete mluvit s vysoce vzdělanými intelektuály, ale oni nemají žádnou schopnost rozumět čemukoliv z věcí Ducha, protože fungují pouze v oblasti duše (1Kor 2:14-15).

Jakub 3:15 To není moudrost sestupující shůry, ale pozemská, duševní, démonská. - Pocitová je duševní. Věřím, že toto je hlavní způsob, jak se démoni dostávají do Božího díla, lidu, církve. Duševnost otevírá cestu pro démonické. Můžeme klesnout od duchovního k duševnímu a pak k démonskému.

Musíme pochopit, že omyl nejprve napadne oblast duše. Proto je to duše, kterou musíme chránit. Tady je ten Boží paradox: abychom svou duši ochránili, musíme ji ztratit. Jestliže neuplatňujeme kříž osobně v našich životech, necháváme otevřené dveře démonickému vlivu. Vždycky je tu nebezpečí, že naše neukřižované ego zareaguje na svůdné lichotky klamavých démonů. Pýcha je hlavní oblastí našeho charakteru, na kterou satan míří, a lichocení je hlavní pákou, kterou používá, aby získal vstup.











8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page