top of page

Odkazy: Přijmi lásku k pravdě


Přijmi lásku k pravdě!

Hartwig Henkel


Ukázka: Dávejte si pozor, aby vás někdo nesvedl. (Mt 24,4)

Co je to za odpověď? Oni se ptají na to, kdy se to stane, jak to poznáme. A Ježíš říká, jakoby nerozuměl otázce: „Dávejte si pozor, aby vás někdo nesvedl.“ To by odpovídalo tomu, že ji nepochopil. Rozuměl tomu dotazu? Když říká: „Dejte pozor, aby vás někdo nesvedl,“ tak tím říká: „Nejde o to přesně znát jízdní řád konce světa, ale o to, jak se uchránit od nebezpečí toho konce, abyste pak mohli stát na správné straně.“ V téhle kapitole pak ještě vícekrát mluví o svodu.

Když celkově studujeme téma svodu, pak vidíme, že Ježíš vychází z toho, že je pro každé Boží dítě možné a normální, aby tomuto svodu uniklo. Není to tak, že najednou vystoupí všemohoucí ďábel s Antikristem, proniknou do křesťanského tábora a řeknou: „Ty, ty a ty jste všichni svedeni.“ Nechceš to, ale nemůžeš proti tomu nic udělat. To není ten pohled, který má Ježíš. Jsou určité předpoklady, které člověk musí splnit pro to, aby byl sveden. A Bible o tom vyučuje. Ježíš říká: „Hleďte, aby vás někdo nesvedl.“ Je možné žít v Boží ochraně, je možné být si jist tím, že nebudu sveden.

Ohledně svodu vidím dvě hlavní nebezpečí. Je to svod k vlažnosti způsobený sebeuspokojením, pohodlným životním stylem, kdy jsem spokojen sám se sebou. Nebo je to svod k falešnému učení, k falešnému pojetí Božího království. Svod skrze učení o jiném Ježíši nebo svod skrze bludné duchy. To jsou dvě hlavní nebezpečí, před kterými nás varuje Boží slovo. Bůh chce, abychom ta nebezpečí znali a obstáli v nich. Chce, abychom přesně věděli, co máme dělat, abychom těmto svodům unikli.











13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page