top of page

Unikátní čas


Jsme v unikátní situaci na světě. Ještě nikdy tady taková situace nebyla. A není až tak důležité, jestli čísla nakaženosti jsou pravdivá, zda to začalo nehodou nebo vypuštěním z laboratoře, jestli testy opravdu fungují, tohle všechno ďábel zneužívá pro to, aby mohl přinést zmatek, strach a rozdělení.

Ale je tady něco, co nikdo nemůže zpochybnit. Tahle nemoc je jediná nemoc, tedy zatím jediná nemoc, která má tak rapidní, radikální a rychlý vliv na ekonomiku světa, na školství, turistiku… a mohli bychom takhle vyjmenovat ještě i další oblasti, ale zejména vidíme dopad na dva lakmusové papírky posledního času, a to na církev a Izrael.


Takže ano, jsme v unikátní situaci. Ale to pro nás nesmí být výmluva, proč nejsme připraveni a nevíme, co dělat.


Noe byl také v unikátní situaci, která ještě nikdy na světě nebyla. Ale on přesně věděl, co má dělat. V Bibli se píše, že dostal od Boha pokyny. Přesné. On znal časování. On se včas připravoval a v pravý čas byl připraven. Jak jsme my v této situaci připraveni? Následovali jsme Boží pokyny a instrukce? Přesně? Noe věděl, jak dlouhá a silná prkna má řezat. Neřežeme my jenom proto, abychom řezali? Abychom dělali rámus a byli slyšet široko daleko?


Noe vírou viděl to, co ještě nebylo vidět. A v bázni Boží se připravoval. Co jsme vírou minulé roky viděli a co v nás Boží bázeň připravila? Co vidíme nyní? A na čem ve svém životě pracujeme s Boží bázní?

Vírou dostal Noe pokyn ohledně toho, co ještě nebylo vidět, a v bázni Boží připravil koráb k záchraně svého domu. (Židům 11:7)

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page